Referenties

 


Opdrachtgevers
VelopA
ANWB
ABN AMRO
Achmea
American Express
Energiebedrijf.com


Werkgevers
VODW Marketing
Siebrand


ING Card
Casema
T-Mobile
RET
PeopleSoft
KPN
Friesland Bank

 Opdrachtgevers

Bart Carlier (klik hier voor een uitgebreid CV) heeft - onder de vlag van BODB dan wel VODW - interim-opdrachten uitgevoerd voor:

VelopA

VelopA

www.velopa.comOpdrachtgever:
VelopA is al meer dan 50 jaar succesvol in het ontwikkelen en op de markt brengen van betaalbare kwaliteitsproducten voor de inrichting van openbare ruimtes, zoals straatmeubilair, fietsparkeersystemen, overkappingen en sport- en spelelementen.

Opdracht:
Leiding en (strategisch) richting geven aan de afdeling Marktcommunicatie. Daarnaast een adviserende rol vervullen ten aanzien van de interne organisatieinrichting.

ING Card

ING Card

www.ingcard.nlOpdrachtgever:
ING Card is onderdeel van ING Groep, een internationaal opererende financiŽle dienstverlener. Het bedrijf is gespecialiseerd in creditcards en verantwoordelijk voor alle creditcardactiviteiten in Nederland en BelgiŽ.

Opdracht:
Als Manager Marketing Services a.i. leiding geven aan vier disciplines: communicatie, internet & distributie, accountmanagement en productmanagement. Daarnaast zorgdragen voor marketingplanning, het herdefiniŽren van het marketingactieproces en de implementatie ervan.

ANWB

ANWB

www.anwb.nlOpdrachtgever:
Wegenwacht, bewegwijzering, Alarmcentrale, de Kampioen. Daar kent iedereen de ANWB al 125 jaar van. Maar de ANWB is en doet nog veel meer. Leden kunnen bij de ANWB terecht voor informatie, advies en hulp, maar ook voor allerlei producten en diensten op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer.

Opdracht:
Analyseren van de haalbaarheid van enkele portfoliowijzigingen met betrekking tot de Internationale Reis- & Kredietbrief en het adviseren van de directie omtrent de te nemen beslissingen en vervolgstappen.

Casema

Casema

www.casema.nlOpdrachtgever:
Casema is een van de grootste kabelexploitanten in Nederland. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren ontwikkeld van leverancier van kabeldiensten tot een volwaardige aanbieder van netwerkdiensten en entertainment.

Opdracht:
Inhoud en vorm geven aan de nieuwe functie van Senior MarCom Specialist Zakelijk. Daarnaast beleid schrijven aangaande de 'Way of Working' van de afdeling, waarin bijvoorbeeld de marketingprocessen, samenwerking met andere afdelingen en briefingdocumenten worden vastgelegd.

ABN AMRO

ABN AMRO Consumer Finance

www.abnamro.nlOpdrachtgever:
ABN AMRO Consumer Finance N.V. is een dochtermaatschappij van ABN AMRO. Deze monoline is gespecialiseerd in het bieden van flexibele leenoplossingen aan consumenten, ook als ze geen klant van ABN AMRO zijn.

Opdracht:
Ontwikkelen van een multicontact-verdiepingscampagne als vervolg op de campagne 'Leen Gerust'.

T-Mobile

T-Mobile

www.t-mobile.nlOpdrachtgever:
T-Mobile is de derde grootste aanbieder van mobiele communicatie in Nederland en biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, dat als volle dochter van Deutsche Telekom een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld is.

Opdrachten:
1. HerdefiniŽren klantcontactstrategie CRM
    businessmarketing
2. Optimaliseren van de customer life cycle
3. Herstructureren CRM-cycle
4. Ontwikkelen en implementeren marketingcampagnes

Achmea

Achmea

www.achmea.nlOpdrachtgever:
Achmea is ťťn van de grotere financiŽle dienstverleners in de Benelux. Achmea biedt bedrijven, instellingen en consumenten een breed pakket verzekeringen en bancaire- en hypothecaire producten en diensten. Ook verzorgt Achmea pensioenadministraties, hulpverlening in binnen- en buitenland, Arbo-diensten, preventie- en reÔntegratiediensten en services die een gezonde leefstijl bevorderen.

Opdracht:
Adviseren met betrekking tot USP's / verkoopargumentatie collecteve zorgverzekeringen, alsmede het analyseren en adviseren ten aanzien kern-/ klantwaarden Achmea Zorg.

RET

RET

www.ret.nlOpdrachtgever:
De RET (Rotterdamse Elektrische Tram) is een stadsvervoerbedrijf belast met het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. Hiertoe behoren bus, tram en metro.

Opdracht:
In het kader van het project OV Chipkaart ontwikkelen van oplossingen ten aanzien van diverse marketingvraagstukken, zoals productontwikkeling, business rules, gebruikershandleiding, man-machine-interfaces en website. Daarnaast zitting in de landelijke marketingcouncil waarin alle aan de OV Chipkaart deelnemende partijen vertegenwoordigd zijn.

American Express

American Express

www.americanexpress.nlOpdrachtgever:
American Express Company is een wereldwijde dienstverlener op reis- en financieel gebied. In Nederland het meest bekend door de creditcard en de alliantie met KLM, waarmee frequent flyer miles kunnen worden vergaard.

Opdracht:
CoŲrdineren van een internationaal repricingproject voor kaartaccepterende bedrijven en het ontwikkelen van een approachstrategie voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

PeopleSoft

PeopleSoft

www.peoplesoft.comOpdrachtgever:
PeopleSoft was vůůr de overname door Oracle in 2004 wereldwijd de op ťťn na grootste aanbieder van enterprise applicatiesoftware. De oplossingen van PeopleSoft (PeopleSoft Enterprise, PeopleSoft EnterpriseOne en PeopleSoft World) zijn gebaseerd op een open, flexibele architectuur en maakten het organisaties mogelijk hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, relaties met klanten en partners te verbeteren en kosten te reduceren.

Opdracht:
Als interim marketingmanager EnterpriseOne initieren en implementeren van leadgenererende en omzetverhogende activiteiten in de Benelux.

Energiebedrijf.com

Energiebedrijf.com

www.energiebedrijf.comOpdrachtgever:
Energiebedrijf.com is in het jaar 2000 opgericht en concentreert zich volledig op energielevering. 'Dezelfde stroom, maar wel tien procent voordeliger', zo adverteerde Energiebedrijf.com. Consumenten krijgen 'GeWoonStroom' en bedrijven 'BedrijfsStroom'. Energiebedrijf.com is inmiddels OXXIO geworden.

Opdracht:
Beschrijven van het DM-proces en adviseren met betrekking tot klantwaarden en retentie.

Werkgevers

Naast de interim-opdrachten voor bovenstaande bedrijven zijn er vaste dienstverbanden geweest bij

VODW Marketing

VODW Marketing

www.vodw.comWerkgever:
VODW Marketing (opgericht in 1983) is met 130 professionals internationaal toonaangevend in marketing door opdrachtgevers continue te ondersteunen bij het realiseren van concrete verbeteringen in hun marktprestaties: meer marktaandeel, meer omzet, meer winst. VODW kent drie formules: Marketing Consultants, Marketing Intelligence en Marketing Executives.

Functieinhoud:
Als Marketing Executive op interimbasis invullen van marketingfuncties, marketingprojecten initiëren + implementeren en het geven van advies ten aanzien van marketingvraagstukken bij verschillende opdrachtgevers.

KPN

KPN

www.kpn.comWerkgever:
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten en is marktleider in de belangrijkste segmenten van de Nederlandse telecommunicatiemarkt. KPN is in 1989 verzelfstandigd.

Functieinhoud:
Binnen de divisie Vaste Telefonie Consumentenmarkt als marktmanager verantwoordelijk voor een topmarktsegment. Ontwikkelen en implementeren commerciŽle acties, gericht op klantbehoud en intensivering van gebruik. deelnemen aan diverse strategische projecten (bv CRM).

Siebrand

Siebrand

www.siebrand.nlWerkgever:
Siebrand is een drankenproducent. In de eigen vergistings- en bereidingsfabriek worden wijn, vruchtenwijn, limonadesiropen en likorettes geproduceerd en gebotteld. Het assortiment bevat voornamelijk eigen- en exclusieve labels voor het Nederlandse supermarkt- en slijterskanaal.

Functieinhoud:
Als marketingmanager verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van marketingbeleid, richting geven aan het productportfolio, bijvoorbeeld door het (laten) ontwikkelen van nieuwe producten en de herpositionering van Caveau.

Friesland Bank

Friesland Bank

www.frieslandbank.nlWerkgever:
Friesland Bank NV is een zelfstandige bank die persoonlijke dienstverlening combineert met professionele expertise. De bank richt zich op particulieren, bedrijven en instellingen en ondernemers die hechten aan een bank, waar advies en maatwerk op de eerste plaats komen.

Functieinhoud:
InitiŽren en bouwen van de eerste internetsite van de bank (in 1995!). Verkennen mogelijkheden en opzetten multidistributie. Ontwikkelen commerciële acties.